Sănătate şi bună dispoziţie prin joacă

Activităţile prin joacă şi socializarea sunt aspecte extrem de importante atât în dezvoltarea emoţională a copilului cât și în cea fizică, ajutându-l să se integreze într-un grup şi să lege prietenii.

Fie că este vorba de copii, fie că este vorba de adulți, cu toții tânjim și ne îndreptăm spre a forma prietenii, şi a avea persoane cu care putem interacționa.

Mai mult, regulile, cooperarea, coordonarea jocului, toate acestea, stimulează dezvoltarea socială, încrederea în propria persoană, şi nu în ultimul rând înlătură timiditatea, frica de a vorbi în preajma altor persoane. Bineînțeles, prin joc, părinţii se pot apropia de copil şi într-un alt mod, şi pot comunica mult mai eficient cu acesta. Jocul poate fi privit şi ca un instrument, cu ajutorul caruia copiii pot devini mai creativi şi pot folosi toate cunostinţele dobândite. Ȋn momentul in care suntem pusi în faţa unor situaţii diferite, cotidiene, metoda prin care mintea unui copil le înţelege este jocul.

Jocul modelează personalitatea şi gândirea omului, indiferent în ce etapă a vieţii se află, oricând importanţa jocului este una semnificativă. Creşterea stării de fericire este influenţată de activitate în general, aşadar mişcarea şi socializarea sunt considerate drept o necesitate a calităţii bune a vieţii.

Beneficiile sunt numeroase pornind de la cele de păstrare a sănătăţii corporale şi îmbunatăţirea tonusului până la îmbunătăţirea memoriei şi a sănătăţii creierului. Fie că vorbim de joacă, activităţi sportive (cum ar fi : fotbal, tenis) sau pur şi simplu, alergat, cei mici trebuie antrenaţi şi încurajaţi să facă mişcare. Un prim beneficiu al acestora este faptul că îşi vor consuma energia într un mod sănătos și distractiv.

Ȋn concluzie, jocurile oriunde le-ai juca, acasă sau într-un mediu dedicat, la locul de joacă, au un rol important în viaţa unui copil spre o formare sănătoasă şi spre a-i deschide mintea şi a gândi cât mai limpede în orice situaţie şi pentru a fi mai uşor să treacă peste obstacole.

Add your thoughts

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Apelează!!!